Va ser la primera reunió presencial del curs. Es va aprofitar per fer valoració i jocs.

El passat dimecres 16 de juny va tenir lloc l’última reunió d’enguany del Consell d’Infants i Adolescents de Piera. Per fi, la reunió es va poder celebrar de manera presencial a la Plaça del Peix de Piera.

Els Consellers i Conselleres estaven convocades a un espai a l’aire lliure per tal d’assegurar que es complien totes les mesures sanitàries (ventilació, distància, etc.). Es van trobar a les 16.30h en la convocatòria de secundària, i a les 18h la de primària.

L’objectiu d’aquesta última sessió era, per damunt de tot, poder fer un tancament del curs presencial, ja que la resta del Consell s’ha desenvolupat, com sabeu, de manera virtual. També es pretenia fer valoració de com havia anat el curs, i aprofitar que s’havien trobat per fer jocs per acomiadar-se. Val a dir que l’estructura de la sessió la van triar els propis Consellers, després de ser consultats sobre com els agradaria que fos aquesta última sessió.

Durant la valoració del curs, tant al grup de primària com al de secundària, la majoria van coincidir en que no havia estat un Consell normal. La no presencialitat feia que a vegades la comunicació fos una mica freda, i feia que les dinamitzadores haguessin de parlar durant força estona. En aquest sentit, l’equip dinamitzador valora que, efectivament, les trobades virtuals dificulten la comunicació, i que l’ideal seria que el pes del discurs el portessin els infants. Alguns, en canvi, van valorar que, com a mínim, havien pogut aportar idees i debat, i en aquest sentit el Consell havia complert els objectius.

Preguntades per si els havia semblat divertit el Consell, la majoria van valorar que si. Els va agradar fer debats i dinàmiques online amb les eines proposades, i els jocs que es van proposar durant les trobades també els van fer el pes. Van valorar molt positivament l’estructura de l’última sessió, dedicada sobretot a reforçar la coneixença i la cohesió del grup. Altres també van dir que els hagués agradat fer més jocs durant les sessions ordinàries.

L’equip dinamitzador vol remarcar que els jocs i dinàmiques lúdiques que es proposen a l’inici de les sessions ordinàries del Consell tenen com a objectiu crear vincle, a més de trencar el gel i connectar amb la realitat del Consell. És a dir, no es planteja el Consell com un espai de joc, però si que s’utilitza el joc com a eina de cohesió i per a que les participants s’esbargeixin abans de posar-se a treballar.

Pel que fa a la utilitat de la feina feta, la majoria van expressar que s’havien sentit escoltats i havien pogut aportar idees per millorar. A més, van valorar que el grup que s’havia format havia estat molt maco, i tothom es va sentir respectat i escoltat.

En general, la valoració dels Consellers i Conselleres és bona, i marxen de vacances amb bones sensacions i amb ganes de tornar el proper curs.

Durant la sessió es van anar proposant jocs de diferents tipus: jocs de cohesió i treball en equip, joc lúdic, espai d’expressió, etc. Com ja s’ha dit, aquesta estructura de l’última sessió els va agradar molt.

També es vol remarcar la gran diferència que existeix en l’actitud dels Consellers/es quan es troben virtualment i presencialment. Si en les trobades virtuals la comunicació es freda i costa una mica que interactuïn entre elles, quan es troben presencialment xerren molt, riuen, fan bromes i es mostren espontanis i extravertits. L’equip dinamitzador està molt satisfet de veure que, malgrat totes les dificultats viscudes aquest curs, els representants dels infants i adolescents de Piera segueixen engrescats i amb ganes de tirar endavant les seves tasques. MOLTES GRÀCIES NOIS I NOIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!!

Per setembre ens tornarem a trobar, i també serà el moment de fer les eleccions als centres educatius de la vila per triar als nous Consellers i Conselleres pel curs 21-22. Se’ls convocarà puntualment, i esperem que les trobades del proper curs es puguin fer presencialment.

Per últim, agrair a totes les participants al Consell, les seves famílies, els centres educatius i l’equip de l’ajuntament la seva participació i implicació en el projecte. Sense tots aquests actors la realitat del Consell d’Infants i Adolescents de Piera no seria possible.

Fins ben aviat!

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ, I FINS EL PROPER CURS!