El passat 19 d’octubre va tenir lloc la reunió del consell d’infants i adolescents de piera

 

El passat dimecres 19 d’octubre  va tenir lloc la reunió ordinària del CIA de Piera, a la sala de plens de l’ajuntament.

 

RESUM DE LA SESSIÓ

L’ordre del dia, per a la convocatòria amb primària i secundària, era el següent:

 1. Presentació i benvinguda de la sessió, i joc ràpid de benvinguda.
 2. Presentació de nous Consellers i Conselleres.
 3. Preparació del ple de constitució, per grups:
  1. Grup representants que acaben mandat: quines tasques s’han fet, com ens hem sentit al Consell, què ens emportem de l’experiència, etc.
  1. Grup representants que repeteixen càrrec: què ens ha agradat del Consell, què hem après, què ens agradaria treballar aquest curs, etc.
  1. Grup  representants que estrenen el càrrec: perquè ens hem presentat com a candidats/es, com han estat les eleccions, què esperem del Consell, etc.
 4. Consulta al grup de primària: voleu fer una altra jornada de recollida de material per a les protectores el proper 19 de novembre? Qui podria assistir?
 5. Resum de la sessió i resolució de dubtes.
 6. Comiat

A la convocatòria van assistir:

 • Xavier, Vega, Arnau, Aina, Irene i Oliver, d’Herois del Bruc.
 • Olaya, Diego, Hugo i Max, d’Apiària.
 • Pau, Laia, Ona, Uriel i Elba, de IE Piera.
 • Isaac, Leo, Karen i Yannick, de Guinovarda.
 • Javier, Gerard, Leyre i Ares, en representació de les seves classes del curs passat.

La reunió va començar puntual a les 17.30h a la sala de plens de l’ajuntament, es va donar la benvinguda als assistents i es va repassar l’ordre del dia. Tot seguit es van atendre les tasques que calia fer.

Les tasques que es van atendre van ser:

Tema tractatCom ha anat?Resultat
Presentació de nous Consellers i Conselleres.Primer es va fer una roda de noms, i posteriorment es va jugar al joc del Pistoler.Va servir per a que els infants es comencessin a conèixer, tot i que caldrà seguir fent dinàmiques de coneixença a les properes sessions.
Preparació del ple de constitució, per grups.  Es van fer tres grups i cada representant va elaborar el seu parlament pel dia del ple de constitució.El representants que deixen el càrrec explicaran la seva experiència el curs passat i les accions que es van portar a terme. Els repetidors explicaran perquè els hi agrada el Consell, i els nous les seves expectatives i com van ser les eleccions a l’aula.
Consulta al grup de primària: voleu fer una altra jornada de recollida de material per a les protectores el proper 19 de novembre? Qui podria assistir?Es va explicar la proposta de participar en una nova jornada de recollida de material per a les protectores d’animals de la comarca, el proper 19 de novembre, després de l’èxit  de l’edició del curs passat.Es va votar a mà alçada i la proposta va ser aprovada per àmplia majoria. Així, el Consell participarà a una nova campanya de recollida de material per ajudar a les protectores, també el grup de secundària.
Tasques pel mes que ve:Informar a la classe del que s’ha tractat a la reunió.Consultar amb la família la disponibilitat i les ganes de participar en la jornada de recollida de material pels animals de les protectores el proper 19 de novembre, entre 12h i 18h.
A més, si voleu…Repassar la intervenció que hauran de fer el dia del ple (annex a aquest document)Recuperar els cartells de difusió de la campanya de recollida del curs passat i adaptar-los a la nova campanya (canviar dates, refer el disseny…)Instal·lar a classe una caixa per recollir material per a les protectores.  

Presentació de nous Consellers i Conselleres.

La sessió estava convocada pels representants del curs passat i el d’aquest curs, tant de primària com secundària, per preparar el ple previst pel 16 de novembre. Així, es van trobar els Consellers/es que enguany deixen el càrrec, els que repeteixen, i els que han estat triats aquest curs. Primer es va fer una roda de noms, i després una partida al joc del Pistoler, que va ajudar a avançar en la coneixença del grup.

 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022
 • Consell Infants i Adolescents de Piera - reunió octubre 2022

Preparació del ple de constitució, per grups.

Es van fer tres grups:

 1. Grup representants que acaben mandat.
 2. Grup representants que repeteixen càrrec.
 3. Grup  representants que estrenen el càrrec.

Els integrants de cada grup van elaborar el parlament que faran el dia del ple, i es van repartir els temes a tractar, amb l’ajuda de les dinamitzadores. Annex a aquest document trobareu les intervencions que faran els Consellers/es el dia del ple.

Consulta al grup de primària: voleu fer una altra jornada de recollida de material per a les protectores el proper 19 de novembre? Qui podria assistir?

Es va explicar la proposta de participar en una nova jornada de recollida de material per a les protectores de la comarca, el proper 19 de novembre. El curs passat ja es va fer una recollida en el marc de la Fira d’Adopció, a la pista del Gall Mullat, impulsada pel grup de primària del Consell, que va ser tot un èxit.

Enguany la regidoria de benestar animal ha proposat als membres del Consell repetir l’experiència, i tant els representants de primària com els de secundària han aprovat tornar a participar en la recollida. En l’anterior edició, el Consell va disposar d’una carpa a la Fira d’Adopció, i allà van animar als assistents a deixar-hi material útil per a les protectores: aliment, mantes, joguines, productes d’higiene, etc. Van decorar l’stand amb cartells elaborats per ells i elles i van recollir una molt bona quantitat de material que els assistents a la fira van anar deixant.

Tot el que es va recollir es va donar a la regidoria de benestar animal, que es va encarregar de fer arribar l’ajuda a les protectores.

El Consell va aprovar per majoria tornar a participar en una nova edició de la campanya de recollida de material.

La propera sessió està prevista pel 16  de novembre, quan es celebrarà el ple de constitució a la sala de plens de l’ajuntament. Us convocarem puntualment.

Restem a la vostra disposició per si necessiteu cap altra informació o ajuda. Ens podreu trobar al correu dinamitzacio@descoberta.cat i al telèfon 679 135 100 (Israel, també whatsapp)

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!

Ens podreu trobar al correu dinamitzacio@descoberta.cat i al telèfon 679 135 100 (Israel, també whatsapp)

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!

Advertisement